INGRIJIRE

Frumusețea EcoSphere constă în faptul că nu necesită multă îngrijire. Nu este nevoie să hrăniți creveții, iar curățarea sticlei se face foarte ușor. Pentru ca creveții să aibă o viață îndelungată, cel mai important lucru este să găsiți locația perfectă pentru a așeza EcoSphere. Temperatura și lumina sunt factorii cheie. De îndată ce ați găsit cel mai bun loc, EcoSphere nu trebuie mutată des. Creșterea algelor poate influența substanțele chimice din EcoSphere, ceea ce ar conduce la perturbarea sănătății creveților. Pe măsură ce algele se multiplică, valoare ph crește și acest lucru poate reprezenta un pericol pentru creveți. Prea multă lumină și căldură duc în mod normal la creșterea algelor. Cantitatea de lumină acordată ecosistemului nu trebuie să fie mai mare decât cea necesară pentru lectură. Atât lumina indirectă a soarelui cât și lumina artificială sunt bune pentru EcoSphere, dar niciodată lumina directă a soarelui.

Temperatura încăperii trebuie să fie în jur de 15-25°C. Temperaturile care depășesc 25°C provoacă stres creveților, temperaturile sub 15°C reduc metabolismul creveților și aceștia pot părea lipsiți de viață.

Un magnet pentru curățarea EcoSphere se găsește în interiorul sticlei. Un al doilea magnet pe care îl veți descoperi în manual trage magnetul din interior. Atracția magnetică este necesară pentru curățarea sticlei EcoSphere din interior de puncte sau alge.